2017. március 15., szerda

!!!!!!!!!!WARNING!!!!!!!!!!


Ez igen, az amire gondoltok. Megjött a kajakom.😊



Hogyan is kezdődött az egész?

- Évek óta vágytam, hogy szabadon mozoghassak a vízen, helyileg Tiszán, Bodrogon, de mindig volt fontosabb, más hobbi, kevés szabadidő, vagy éppen több költségbe került volna a tisztességes tiszai csónak mozgatása utánfutó stb. Na de akkor vonóhorog is kellene... 
Így történt mikor mi miatt, csónak karbantartás, esetleges hely kiválasztása, nem beszélve az áráról. vagyis nem egy csónak áráról hanem ugyan többször, mert az szeret elrohadni. 

És hogy lett mégis kajak?

- Tavaly a télhez közeledve mit is szoktak az emberek csinálni? -Hát kevesebbet mozogni, 
És mit nézünk ilyenkor? -általában tv, de mint fiatalabb generáció állíthatom, nálunk ez már lassan csak a Youtube-n zajlik.

-Na meg persze a F&H csatorna, amin ha 1*-1* van valami újdonság fel is figyel az ember, egyébként meg elmegy magában a háttérben, max. a macska nézi a halat figyelve, ha bent van a szobában. És mit látok? Ausztráliában lábbal hajtós kajakból a tengeren elboldogulnak a több tíz kilogrammos tengeri halakkal. Google a barátja mindenkinek, mit is találhatunk ilyen címszavakat használva? Pár ezer dolláros hajókat, amiket itthon nem nagyon kapni.

-Jött is a feladat mit kapni itthon, és csupa apróságnak is meg kellene felelnie( könnyű szállítás a kis kékséggel, legalább két ember elférjen, legalább két horgászbot,egy kis horgászkellékek, akár egy hűtőtáska, pléd, meg ami eszedbe tud ilyenkor jutni...)

És mit lehet találni?

Talán legismertebbel kezdeném Decathlon. Sok sportág kellékeit forgalmazzák kínálatukban van néhány kajak is, ám mint később kiderült ugyan azt a terméket sokkal olcsóbban is meglehet venni hazánkban.

kajakpeca.hu : amerikai kellékek amerikai árakon, sokat utána olvasva meggyőzően pozitív visszajelzések világszerte, sokan használják ezeket a Jackson kajakokat, rengeteg kiegészítő kapható hozzájuk, csupán egy baj van, hogy nem egy egyetemista hobbijához van kitalálva. (de semmiképp sincs elfelejtve a kicsit távolabbi jövőben)

http://kajakhorgasz.blogspot.hu/ : itt olvasottakból, juthat hozzá sok magyar ember egy némi információhoz, a hazai kajakos sivatagból, mert hát ugyan akad pár kajakos blogger, de itt megjelent "melyik kajakot válasszam?" kérdésre máshol nem igazán találtam.

Az interneten kutakodva található még pár magyar webshop ahol időnként van készleten horgász kajak, de ez elenyésző. Ezek között találtam ezt a honlapot is: https://bicsurf.hu/

Keresgélés eredménye:



Többszöri telefonos egyeztetés után rendeltem meg kajakomat(bicsurf.hu), némi előleg előre utalás után, és semmit sem csalódva kaptam kézhez sértetlenül bombabiztosan becsomagolva. Szállításban tanácsadás, kajakválasztásban hosszas beszélgetés és mennyire megérte :)
Mindenkinek merem ajánlani korrekt üzlet, minden a megbeszéltek szerint számlával. Ami azért itthon is egyre ritkább. 
Decathlonos kajak, csupán 50 darab Mátyással rövidebb. Egyenesen Franciaországból(migránst nem küldtek vele nagy baj már nem lehet)

Internetes írások alapján volt aki panaszkodott a "feljövő" víz miatt, így készülve a hozzá kapható dugókkal, evezőlapát, mentőmellény, és egyéb felszerelések után kerülhet vízre. 

Addig is ideje helyet csinálni neki
azért ez így csak nem maradhat?!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése