2017. március 19., vasárnap

Hosszú út vezet a falu végi Szamos felé... :)


Akik már olvasták az eddigieket, ma sem maradhat ki egy kis hangulatos zene!:)


Telnek a napok, de ahogy végigfut a fejemben mit kellene írni, mindig van még valami teendő, program és kerekedik estére egy kis olvasni való. Kellene aggódnom lassan, hogy amikor tényleges horgászatra kerül a sor, na akkor hogy lesz ilyen tartalmas, bőséges írás. Ami remélhetőleg eléggé felkelti mindenki kíváncsiságát napról napra, de ha olyasmi történetet vázolunk fel, amibe mi is szívesen helyeznénk magunkat, és kicsit vidámabbá válunk, már megérte minden karakter így vasárnap estére.


Ma is mondhatom ajándék volt felkelni, miután ilyen szép egészre kerekedett a végére.
Bal lábas kelés után, cipőm alá kaptam a várost, hogy megmutathassam nektek érdemes kimozdulni, nem csak pecázósok számára,hanem aki csak szimplán nyugalomra vágyik, remélem kedves írás fogadja ma.

Bent a központban Nyíregyházán, egy elég jól felszerelt horgászboltban telt a délelőttöm, ahol nem kellett csalódnom, igaz eddig nem nagyon szántam rá magam, hogy úgymond elpártoljak, a kis helyi horgászbolttól, de igazán csábító volt, hogy olyan neves emberekkel találkozzak, mint Döme Gábor, Sztahovits Péter, ami már számomra önmagában elegendő lett volna, de elég jó akciókkal készültek, így két wobblert csak vettem magamnak. Ráadásul már ideje volt, tudjátok legutóbb tavaly vettem wobblert ami azért szörnyű így március idusa után...
Átbeszélve minden, lesz itt hal az éven kéremszépen! :)
Öröm boldogság! :)

Szóval számomra felemelő érzés volt azokkal az emberekkel találkozni, akiket naponta egyébként a tv-ben mutatnak, még ha ismételnek egy adást milliószor. Tetszett Peti, és Gábor közvetlensége, igaz sokkal okosabbak nem lettünk, miután télidőben végigolvastunk minden horgászattal kapcsolatos oldalt. De mindenképp maradandó volt, hogy a kapitális süllők után mennyit kell vízen lenni, és mint Peti említette évente belőlünk 8+os 3-4db kerül horogvégre neki. Ezen felül mennyi lehet a kapás nélküli nap? És mennyi a végleges szám a 365-ből? Ezt csak a fogási napló X jelei mutatnák pontosan.
Ami számomra megjegyezendő volt: Kérdésemre: hogyan kellene szelektálni a Balatonon a pontyok között, az eddigi édes aromáknál maradva, kicsit meglepődtem: Gábor válasza, az újdonságok mellett tigrismogyoró és bojli volt. Hát nincs varázslat. 
Készülhetett volna több kép is, vagy több kimerítő elemzés a Daiwa újdonságairól, vagy épp a Döme Gábor nevével jelzett botokról, de ezt megtartom egy ilyen kiállításon beszédet mondó embereknek, érdemes elmenni!




Itt kezdődött igazán a nap... telehassal mit lehetne kitalálni?

-jó lenne megáztatni ezt a kis ladikot, már bántja a szemem a szobában...



Szép volt az idő, a nap talán érezte is, hogy biza most melegítenie kell a kezeket lábakat, legyen minden jókedv: móka, kacagás,
 A teljes idillt csak a sok fészkelődés és a hátsóm alá folyt "meleg víz" hozta.
 Bezzeg el is felejtettem két lábra állni a kajakban.
 Igaz a hangulatot nem mertem elrontani egy kis fürdéssel, majd talán ha lesz pecabot is.



Szép napzárás volt, soha rosszabbat. Teljen legalább mindig minden nap másnak is így! :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése